Shtyp Gishtin E Vogël Me Gishtin E Madh, Nëse Shikon Këtë Shenjë Ja Çfarë Kuptimi Ka

Tani duam t’ju ofrojmë një eksperiment të vogël. Shtrije krahun me pëllëmbën e kthyer lart, pastaj shtypni gishtin e madh dhe gishtin e vogël me njëri-tjetrin. Çfarë po shihni në dorën tuaj? Kuptimi i asaj që vëreni mund t’ju habisë! Ajo që ne jemi gati t’ju themi ka të bëjë me evolucionin e jashtëzakonshëm të trupit njerëzor. Nevojat tona kanë ndryshuar në krahasim me ata të cilat kishin paraardhësit tanë. ShkodraNews shkruan se ashtu si qafa e gjirafës është shtrirë për të lejuar atë për të arritur degët më të larta të pemëve, kështu edhe trupi ynë i është përshtatur nevojave të reja të tij.

Megjithatë, ju mund të vëreni disa anomali: në trupin tonë, në fakt, ka gjëra që ende posedojmë, por të cilat nuk janë më të nevojshme. Ndoshta kurrë nuk keni menduar për këtë, por a keni menduar ndonjëherë pse kanë meshkujt thithka? Ose pse e kemi dhëmbin e pjekurisë? Apo çfarë është apendiksiti? Ata janë “mbetjet” e mbetjeve fiziologjike të njeriut në të kaluarën që, për disa arsye të çuditshme, janë gjithashtu ende në bashkëkohësit tanë. Për çfarë shërben eksperimenti ynë sot? Kur i bashkoni gishtat siç thamë në fillim: Ndoshta do të shikoni një pjesë që ngrihet në qendrën e dorës tuaj. Kurse të tjerë mund të mos e kenë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *